Na tej stronie korzystamy z cookies. Jeżeli nie wyrażasz zgody, zmień ustawienia w przeglądarce internetowej

OK
6 marca 2017

Starbucks z wiosennymi nowościami. Wielbiciele słonego karmelu mogą zacierać rączki

na podst. mat. promo

7 marca do oferty popularnej sieciówki Starbuck wchodzą dwie nowe kawusie: Salted Toffee Macadamia i Burnt Caramel Latte.

Salted Toffee Macadamia Latte to połączenie espresso i spienionego mleka, wzbogaconego wzbogacono syropem o smaku popularnych orzechów Macadamia. Całość uzupełnia bita śmietana oraz polewa o smaku słonego toffi.
Burnt Caramel Latte to propozycja, która po dłuższej przerwie wraca do oferty Starbucks. W kawie wyróżnia się smak palonego, słodkiego karmelu i aromatyczne espresso połączone z gładką konsystencją spienionego mleka.

Oprócz tych dwóch pyszności Starbucks oferuje szeroki wybór innych kaw, które możemy dostosować do własnego gustu. Od ilości dodatków, posypek i syropów może zakręcić się w głowie. Zaletą jest również to, że przy wyborze mleka nie musimy się ograniczać do jednego rodzaju. Zamiast krowiego mleka możemy spróbować sojowego i ryżowego. Zanim zakręci wam się w głowie od wachlarza możliwości, uspokajamy – doświadczeni bariści zawsze chętnie pomagają w doborze odpowiedniej kawy i w kreowaniu nowych smaków. Nie wahajcie się pytać.

Zawsze zachęcamy naszych gości do eksperymentowania ze smakiem i próbowania nowych możliwości – mówi Kacper Wilk, Coffee Master Starbucks.Jesteśmy w stanie stworzyć dowolną latte z rozmaitych składników, z których po odpowiednim połączeniu, powstanie napój na miarę oczekiwań naszych gości! – dodaje.

Kochacie czekoladę? Czekoladowy hit sezonu czeka na was w Starbucks